Vad är Ärkeänglar?

 

Ärkeänglar sägs leda alla andra Änglar, och de har lite större ansvarsområden än vanliga skyddsänglar som är till för varje individuell människa. Varje Ärkeängel symboliserar en speciell egenskap eller är förknippad med ett speciellt ansvarsområde, men skillnaden på Ärkeänglar och vanliga skyddsänglar är att Ärkeänglar kan vara på olika platser och med olika människor samtidigt.
Dessa är några av de mest kända, och de vi oftast arbetar med och lär känna genom Doreen Virtues änglakortlekar, där vi även finner dessa beskrivningar.

 Text av Eleonor Magnusson
med inspiration från Doreen Virtue

 

De Ärkeänglarna som jag arbetar mest med är Michael, Gabriel, Rafael, Haniel, Chamuel och Metatron. De är med mig varje dag vart jag än befinner mig och det känns alltid väldigt tryggd för mig...

Och här nedanför kan ni läsa beskrivningar om var och en. Jag tog hjälp av olika sajter på internet som ni kan se på länkarna. Mina tankar om det var " varför uppfinner hjulet om den redan finns?" ;)

Birgit

 

Vad ärkeänglar kan hjälpa dig med

Ärkeängel Mikael

är en ängel som håller i ett svärd. Ängeln Michaels symmbol är vågen, då han väger de dödas själar (onda gärningar mot goda). Michael avbildas ofta med purpurfärgad mantel och en lång stav eller rustning och svärd. Michael betyder "Han som är lik Gud"

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Jasmin, Myrra

Ljus: Blå

Han står för skydd och balans i tillvaron och ser till att ge oss tålamod. Han skyddar oss även mot psykisk obalans och faror. Man säger att Michael är ljusets ängel och den främste av ärkeänglar.

Ärkeängeln Mikael kommer då du vill ha helande för självförtroende och komma i kontakt med din själ. Ängeln står för sanning och rättvisa. Du kan be om hjälp av honom om du är utsatt för fara eller är rädd eller orolig, han ger dig trygghet och beskydd.

 

Ärkeängel Rafael

representerar den läkande kraften och du kan se honom med stav. Raphael betyder "Han som Gud helade"

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Lavendel, kamomill, Geranium

Ljus: Grön

Raphael kommer för att ge en känsla helhet, visioner, inspiration och insikter.

När Raphael är närvarande under massagen ger han healing av kropp, sinne, själ och ande. Inspiration för musik och kreativt skapande, traditionell och alternativ medicin.

Han hjälper till att hela motsättningar mellan nationer, healing av sårade och kränkta människor och ger inspiration för nya botemedel för sjukdomar.

Han väcker din kreativitet och hjälper dig att se skönheten i världen.

 

Ärkeängel Gabriel

Gabriel kan du se med en lilja i sina händer, kanske en vit lilja. Han är ärkeänglen som står för hopp och kärlek. Gabriel "Gud är min styrka"

Ljus: Vit

Ängeln Gabriel kommer när någon behöver andlig vägledning, hitta och förverkliga sin livsuppgift, ge glädje, lycka och uppfyllelse av dina önskningar.

Han hjälper dig att skapa ordning i livet, både praktiskt och känslomässigt.

Han förser oss med intuitiv lärdom och upplysning om de andliga plikterna.

 

Ärkeängeln Uriel

Uriel är naturens egen ängel. Han är siarkraften och visdomen och honom kan du se med en bok eller bokrulle. Uriel betyder "Elden av Gud"

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Citronella

Han är ärkeängeln för alkemi och visioner och han sägs kunna se igenom evigheten. Uriel ser över alla naturandars arbete och hjälper oss att bli medvetna om dem för att sedan kunna arbeta i harmoni med dom.

Ljus: vinröd och guld eller rubinröd

Uriel ger inre frid, lugn för själen och ger nytt hopp. Han hjälper till att hela problem i relationer och det förflutna. Uriel hjälper dig att bränna bort det du inte längre vill ha i ditt liv.

Uriel manifesterar gudomlig rättvisa och helar karma. 

 

Ärkeängel Jophiel - visdom

Jophiel betyder "Skönheten av Gud"Ljus: Gul

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Lavendel, Ylang Ylang

 Jophiel kommer om du behöver visdom och vägledning, upplysning, förståelse, inspiration, kunskap, medialitet, kontakt med din sanna identitet och hitta din livsväg.

Han ger dig hjälp med att samla kunskap och hjälper också till att hela planeten jorden. Därför kan du kalla på honom när du behöver rena en plats från negativ energi.

 

Ärkeängel Samuel - Kärlek

Samuel betyder "Han som såg Gud"

Eterisk olja under änglamassagen: Patchouli, Geranium
Ljus: Rosa

Samuel hjälper dig att utveckla kärlek, medlidande, förståelse och om du har en låg självkänsla. Han hjälper dig att se ditt eget värde och övervinna dåligt självförtroende. Han hjälper dig att se Gud i dina medmänniskor

Samuel skyddar mot ondska, skvaller och missuppfattningar.

 

Ärkeängel Zadkiel - Glädje och förlåtelse

Zadkiel betyder "Rättmätighet av Gud"

Ljus: Violett

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Citron

Ängeln Zadkiel är ängeln för karma och rättvisa.

Han kommer när du behöver känna glädje, för att förmedla nåd och förlåtelse, lycka och en inre frihet att gå sina egna vägar.

 http://www.anna-lena.se/anglakurs/arkeanglar.html

 

Ärkeängel Ariel

– namnet betyder: Guds lejon/lejoninna. Ariel är planeten Jordens ärkeängel. Hon arbetar även med att ge healing till djuren. Kalla på Ariel för hjälp med miljön eller för att få hjälp med att hela ett djur. Hon kan även hjälpa dig att få kontakt med älvorna.

Ariel är även den ängel som du kan be om att få hjälp med när det gäller just materiella ting, då hon har ett sådant band med jordeplanet.

Kännetecknas ofta av: Blekrosa aura, rosenkvartskristall

 

Ärkeängel Azrael

– namnet betyder: Guds hjälpare. Azrael kallas ibland dödsängeln då han ofta möter människor vid tidpunkten för deras övergång till andevärlden där han eskorterar dem till den andra sidan. Han hjälper dem känna sig älskade och trygga. Azrael hjälper även präster och andra andliga ledare.

Kännetecknas ofta av: Vanilj/cremevit/äggvit/ljusgul aura, krämgul kalcitkristall

 

Ärkeängel Chamuel

– namnet betyder: han som ser Gud. Chamuel kan hjälpa oss finna nya relationer, vänner, arbete, kärlek eller ett borttappad föremål. När du funnit det du sökt hjälper han dig att bevara det nya. Kalla på Chamuel för hjälp med att reparera olika situationer i personliga eller arbetsrelationer.

Kännetecknas ofta av: Ljusgrön aura, grön fluoritkristall

 

Ärkeängel Haniel

– namnet betyder: Guds salighet. Kalla på Haniel när du vill känna kontakten med universum, när du exempelvis skall hålla en föreläsning, möta någon för första gången, gå på en date, en arbetsintervju m.m.

Kännetecknas ofta av: Blåaktigt vit aura, Månstenskristall

 

 Ärkeängel Jeremiel

 – namnet betyder: Guds nåd. Jeremiel är en inspiratör som motiverar oss till att ägna oss åt healing eller annat andligt arbete. Kalla på Jeremiel om du känner att du sitter fast på din spirituella väg eller för att hjälpa dig känna entusiasm över din andliga väg eller ditt andliga arbete.

 

Kännetecknas ofta av: Mörklila aura, Ametistkristall

 

 Ärkeängel Metatron

– namnet betyder: närvarons ängel. Metatron arbetar tillsammans med Jungfru Maria för att hjälpa barnen både på jorden och i andevärlden. Kalla på Metatron när du behöver assistans med dina barn. Metatron hjälper även yngre att öppna upp för sin andliga medvetenhet. Metatron är känd för att arbeta med helig geometri och att rena samt balansera våra chakran och energikroppar med hjälp av dessa – be honom gärna om detta varje dag.

Kännetecknas ofta av: Violett aura med gröna strimmor, vattenmelonsfärgad turmalinkristall

 

Ärkeängel Raguel

– namnet betyder: Guds vän. Han är rättvisans ärkeängel. Kalla på honom när du känner dig överkörd och manipulerad. Raguel hjälper dig genom att ge dig vägledning till hur du skall återfå din balans i olika relationer. Du kan också be Raguel hjälpa någon annan som du känner blivit orättvist behandlad.

Kännetecknas ofta av: Ljusblå aura, aquamarinfärgad kristall

Ärkeängel Raziel

– namnet betyder: Guds hemlighet. Det sägs att Raziel står så nära Gud att han kan höra alla gudomliga konversationer om universella hemligheter och mysterium. Kalla på Raziel när du vill förstå esoteriskt material eller för att få hjälp med att manifestera.

Kännetecknas ofta av: Regnbågsfärgad aura, klar kvartskristall

 

Ärkeängel Sandalphon

– namnet betyder: broder eftersom han anses vara Metatrons tvillingbror. Sandalphon är musiken och bönens ärkeängel. Han assisterar ärkeängel Michael i att rensa bort rädslor och effekter av rädslor. Sätt på stämningsfull musik och kalla på Sandalphon för att lösa upp spirituell förvirring.

Kännetecknas ofta av: Ljusturkos aura som ett tropiskt hav, turkoskristall

Text av Eleonor Magnusson